2012. december 7., péntek

A háló csapdái

Sziasztok!

Ma megint egy nem annyira a blog témájába vágó posztot hoztam Nektek, remélem nem nagy baj, persze szóljatok, ha hanyagoljam a dolgot de úgy érzem ez is hozzám tartozik, így szeretnék mást is mutatnu magamból :)

Kettő youtube-on is elérhető filmet szeretnék mutatni ma, amelyek életünk egyik legfontosabb lételeméről szólnak, az internetről. Azt hiszem, hogy mindannyiunk számára fontos, az egész világ gyorsuló fejlődése nagyrészt ennek köszönhető, teljesen elképzelhetetlen lenne nélküle az élet. Ennek ellenére biztos mind tudjátok, hogy nem árt vele vigyázni, és meg kell tanulni kezelni. Manapság óóóóriási a megosztás mánia, bejelölöm hol és merre járok, mit eszem, iszom és azt mikor és kivel. Nyugodtan dobáljuk szanaszét az információink, hiszen hihetetlennek tűnik, hogy ez bárkinek is fontos lenne. Az ember teremtésétől fogva végletekig önző, imádunk magunkról beszélni és magunkkal foglalkozni, a 21. századi jéghegy csúcsa a facebook és annak minden kis csatlósa, mint a foursquare vagy az instagram. Mind a mai napig lehet olyat hallani, még a csodás celebek köréből is, hogy csinálok egy két képet persze privát célra magamról a tükörben meztelenül, majd hupsz ellopják a telefonom, vagy véletlen feltöltöm valahova és bumm. Elképesztően felelőtlen és ostoba az emberek nagy részének a hozzáállása az internethez, tényleg még nem mindenkinek sikerült felfogni, hogy ami ide felkerül, az itt is marad. Nos ez a két  film kiválóan példázza azt, hogy miért vigyázzunk magunkra.

1. Facebookos buktatók- Facebook follies

Ez a csúcs szuper és érdekes HBO2-ős dokfilm nagyszerűen bemutatja sok érdekes példával illusztrálva, hogy mikre kell ügyelni Facebook felhasználóként. Tessék erősen jegyzetelni, mert elég jó tanácsokat ad, amivel nagy katasztrófákat ki lehet védeni. Arra részre  pedig nagyon figyeljétek meg,ahol arról van szó, hogy a Facebook egy for-profit oldal, aminek használatáért információkkal fizetünk!2. Az ártatlanság eladó -Selling Innocence

Erre a filmre nem mondanám, hogy egy brutális Oscar díjas rendezés, vagy hogy éppen teljesen életszerű. Ennek ellenére egy izgalmas és érdekes talán kicsit idejét vesztette alkotás. Azt hiszem 2012-re a legtöbb lány megtanult minden a kamu ügynökségekről, a webcamerás csetszobákról és arról, hogy mennyi rémes perverz mászkál a világban. Mégis néha még ma is hallok olyanokat, amiktől a fülem kettéáll, így érdemes megnézni ezt a filmet, mert egy kis akciófilmes csavarral, de alapból elég élethűen mutatja be azt, hogy mi minden sülhet ki egy ártatlan modellkedésből. De arra készüljetek fel, hogy 2004-es, én nekem azért eléggé tetszett és csak ajánlani tudom.


Ismeritek valamelyiket, vagy tervezitek megnézni? Mit gondoltok erről a témáról?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése