2011. november 22., kedd

Oh the weather outside is frightful...

but the fire is so delightful:)


Sziasztok! Lassan beköszönt a tél, és a karácsony, ezért gondoltam ma egy hidegebb napokra hangoló, karácsonyi ajándékos ötletekkel teli poszttal leplek meg Titeket.
Először is arról, hogy miért is szuper a tél. Nekem sincs ínyemre a hideg, na meg a vizsgaidőszak, de higgyétek el, hogy van szerethető oldala is. Első sorban a hó szuper dolog, gyönyörű lesz a táj, lehet hóangyalt és hóembert csinálni, és hógolyózni ( meg leírni sokszor a hó szót).
Másrészt szuper téli trendek vannak. Előkerülhetnek a sötétebb körömlakkok, a nagy, meleg kötött pulcsik, csinos fülvédők és sapik, meg sálak. Ezerféle csizma közül válogathatunk és tobzódhatunk a színes harisnyák közt.
Harmadrészt pedig csúcs kajákat ehetünk és csinálhatunk. A hidegben jólesnek a forró, sűrű levesek, főzelékek és persze a sütik:) Mivel délután korán sötétedik, nagyon jó elfoglaltság a sütögetés. És persze ne felejtsük el az esti teázásokat, forró csokizásokat.
Emellett részemről kihagyhatatlan a Vörösmarty téren a karácsonyi vásár egyik standjánál kapható csudi finom forralt bor. Ami pedig még a karácsonyi vásárról rögtön beugrik, az a karácsonyi vásárlás. Hiszen adni pont annyira jó, mint kapni.
Összegyűjtöttem nektek pár ajándékötletek:
-nagyinak, anyukának, sütögetni szerető barátnak, testvérnek nagyon jó ajándék egy általunk összeállított receptkönyvecske. Gyűjthetünk más barátoktól, internetről is, illetve persze a saját receptjeinkből is válogathatunk. Ha szépen ír valaki, lehet kézzel is, én géppel szoktam megírni, kinyomtatom, teszek mellé képeket, összefűzöm és valami helyes borítót kreálok neki. Eddig 3 embernek ajándékoztam ezt, és nagyon tetszett nekik:)

- családnak, pasinak, barátoknak: már a Púderfelhő blogon is ajánlotta Andi ezt az ötletet, lehet webkamerás, vagy akár rendes fénykép is, vegyünk hozzá szép keretet, esetleg kézügyesek kidíszíthetnek egyet saját kézzel, és kész. Ezt is már párszor elsütöttem :D

- bárkinek: valamilyen különleges sütit is süthetünk és szép díszdobozba, vagy valami ötletes tárolóba csomagolva. Elég személytelen ajándék, szerintem tökéletes egy kevésbé közeli ismerősnek, vagy pl. párunk szüleinek, munkatársnak, főnöknek. Aranyosabb és egyedibb, mint egy üveg bor, vagy bonbon.

Remélem tetszett a bejegyzés:) Írjatok Ti is ajándékötleteket nyugodtan és a téllel kapcsolatos véleményetek is érdekel! Puszi

És a végére néhány inspirációs kép, melyek forrása a weheartit :)
És még két kedvcsináló videó, az első egy vicces kis részlet a Bajos Csajokból, a másik pedig a kedvenc kedvenc kedvenc karácsonyi zeném:)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése